Definita cuvantului aaron
AARON, Florian (1805-1887, n. sat Rod, jud. Sibiu), istoric și publicist român. Prof. la Școala Centrală din Craiova, la Colegiul Sf. Sava și apoi la Universitatea din București. Propagator al ideilor Școlii Ardelene în Țara Românească. Participant la Revoluția de la 1848. Subliniază, printre primii, necesitatea cunoașterii istoriei naționale („Idee repede de istoria Prințipatului Țării Românești”). A întemeiat, împreună cu Georg Hill, primul cotidian din țară („România”, 1837).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu aaron
MANETÓN s. n. fusul brațului unui arbore cotit, pe care se montează capul bielei. (< fr. maneton) Vezi definitia »
RADIOMICROFÓN, radiomicrofoane, s. n. Mic radioemițător portabil, prevăzut cu un microfon, folosit pentru interviuri sau pe scenă. [Pr.: -di-o-] – Radio1- + microfon. Vezi definitia »
EDAFÓN s. n. totalitatea organismelor care trăiesc în sol. (< germ. Edaphon) Vezi definitia »
TEMPOFÓN, tempofoane, s. n. Aparat folosit pentru modificarea duratei unei înregistrări cu sau fără schimbarea frecvenței. – Din fr. tempophone. Vezi definitia »
IHNEUMÓN, ihneumoni, s. m. Mic mamifer carnivor din Africa și din Asia tropicală, cu coada lungă, amintind de nevăstuică, ușor de domesticit, utilizat la distrugerea șerpilor și a șoarecilor și considerat animal sfânt de vechii egipteni; mangustă (Herpestes ichneumon). [Pr.: -ne-u-] – Din fr. ichneumon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z