Definita cuvantului adenauer
ADENAUER, Konrad (1876-1967), om politic german. Președinte al Partidului Uniunea Creștin-Democrată (1946-1966); cancelar federal (1949-1963) și ministru al Afacerilor Externe (1951-1955) al R.F.G. A condus opera de reconstrucție și integrare a Germaniei Federale în sistemul de alianțe ce o legau de Europa Occidentală.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu adenauer
SÂNGER, sângeri, s. m. Arbust cu ramuri drepte, roșii toamna și iarna, cu frunzele de obicei ovale, vara verzi și toamna roșii, cu flori albe și fructe drupe negre (Cornus sanguinea). – Din sângera (derivat regresiv). Vezi definitia »
pléter, plétere, s.n. (reg.) 1. gard de stuf, nuiele de alun și de salcie care oprește ieșirea peștelui din baltă în râu. 2. împletitură de nuiele; leasă. 3. nuia de împletit garduri. 4. șnur sau panglică cu care își împletesc femeile cozile. 5. părul femeilor împletit în cozi. 6. (cu sens colectiv) crengile lăsate în jos la salcie sau mesteacăn. Vezi definitia »
METALIFÉR, -Ă, metaliferi, -e, adj. (Despre minerale, minereuri și zăcăminte ale acestora) Care conține metale, bogat în metale. – Din fr. métallifère. Vezi definitia »
sicriér, sicriéri, s.m. (reg.) meșteșugar care face sicrie. Vezi definitia »
MODELIÉR, -Ă s.m. și f. (Rar) Modelist. [Pron. -li-er. / < fr. modélier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z