Definita cuvantului agnita
AGNITA, oraș în jud. Sibiu, pe valea Hîrtibaciului; 13. 798 loc. (1991). Ind. piel. și încălț., textilă (conf. și tricotaje) și alim. Fabrică de mașini de cusut și tricotat. Stație de c. f. Menționat documentar pentru prima oară, în 1280. Declarat oraș în 1950. Fortificație țărănească din sec. 13, amplificată succesiv pînă în sec. 17; biserică (sec. 15 cu transformări ulterioare). Muzeu.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu agnita
LĂSÁTA s. f. art. v. lăsat1. Vezi definitia »
PUNCTÁ vb. tr. 1. a însemna, a presăra (o suprafață) cu puncte. ◊ (tehn.) a marca o piesă cu ajutorul punctatorului. 2. (fig.) a sublinia, a scoate în evidență, a accentua. 3. (sport) a obține puncte într-o întrecere; a înregistra punctele unei partide. (după fr. pointer) Vezi definitia »
CONTRACTÁ, contractez, vb. I. I. Tranz. 1. A încheia un contract. 2. A lua asupra sa o obligație, a se îndatora la... ◊ Expr. A contracta o datorie = a face o datorie, a se împrumuta. 3. A se molipsi de..., a se îmbolnăvi de..., a lua o boală... II.1. Tranz. și refl. A(se) strânge, a (se) zgârci. 2. Refl. (Despre corpuri) A-și micșora dimensiunile în urma unui proces fizic sau tehnologic. – Din fr. contracter, lat. contractare. Vezi definitia »
EXULTÁ vb. intr. a manifesta o mare bucurie, a fi extrem de fericit. (< fr. exulter, lat. exultare) Vezi definitia »
reprezinta arta realizarii bogatiei sub forma de bani Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z