Definita cuvantului ahaia
AHAIA 1. Denumirea antică a ținutului din Grecia situat în N Peloponesului, extinsă în sec. 2 î. Hr. și asupra Greciei centrale și de S. 2. Prov. romană creată în anul 27 d. Hr. de August. 3. Principat latin, fondat de cruciați în Pelopones (sec. 13-15), numit și Principatul de Morea.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu ahaia
RATÁFIA s.n. Lichior de fructe cu alcool și zahăr. [< fr. ratafia < cuv. creol]. Vezi definitia »
GLÓRIA s.f. (Met.) Aureolă colorată în culorile spectrului, care înconjură umbra unui obiect proiectată pe un nor cu grosime uniformă. [< lat. gloria, cf. fr. gloire]. Vezi definitia »
LUBRIFIÁ vb. I. tr. A pune un lubrifiant între două suprafețe solide în frecare; a unge. ♦ A face lunecos. [Pron. -fi-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. lubrifier]. Vezi definitia »
BÓCCIA s. n. joc sportiv, de origine italiană, la care participanții, așezați la echidistanță față de țintă, la mijlocul terenului, încearcă să o lovească cu niște mingi de lemn. (< it. boccia) Vezi definitia »
ARAUCÁRIA s. f. invar. Specie de conifer originar din America de Sud și Australia (Araucaria angustifolia). [Pr.: -ra-u-] – Din fr. araucaria. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z