Definita cuvantului aheron
AHERON, (în mitologia greacă), unul dintre fluviile Infernului, pe care umbrele morților îl treceau într-o luntre condusă de Caron.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu aheron
HIDROAVIÓN, hidroavioane, s. n. Avion înzestrat cu dispozitive de amerizare, care înlocuiesc trenul de aterizare și care îi permit să plutească pe apă. [Pr.: -dro-a-vi-on] – Din fr. hydroavion. Vezi definitia »
CON2, conuri, s. n. 1. Suprafață descrisă de o dreaptă care se deplasează sprijinindu-se pe o curbă închisă imobilă și pe un punct fix exterior. ♦ Corp geometric mărginit de o asemenea suprafață și de un plan. 2. (Geogr.; în sintagmele) Con vulcanic = formă de relief conică cât un munte, constituită în urma erupțiilor vulcanice, din lavă, cenușă etc. Con de dejecție = formă de relief în evantai, rezultată din acumularea materialului transportat de torenți acolo unde se micșorează panta; agestru. ♦ (Fiz.) Con de lumină = mănunchi de raze care pleacă dintr-un punct luminos și cade pe o suprafață. 3. Fructul coniferelor, format dintr-un ax cu numeroși solzi lemnoși, care reprezintă florile mascule sau femele. – Din fr. cône. Vezi definitia »
machidon, machidoni s. m. aromân, român din Sudul Dunării. Vezi definitia »
SILOXICÓN s.n. Deșeu care se formează în timpul producerii carburii de siliciu. [Et. incertă]. Vezi definitia »
PERIGÓN s.n. Înveliș floral simplu, nediferențiat în caliciu și corolă. [Var. perigoniu s.n. / cf. fr. périgone]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z