Definita cuvantului zgripsăna
ZGRIPSĂNÁ, zgrípsăn, vb. I. (Var.) Zgrepțăna. (cf. zgrepțăna)

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu zgripsăna
ILUMINÁ, iluminez, vb. I. 1. Tranz. A (produce și a) răspândi lumină (artificială) într-o încăpere, pe o stradă etc. 2. Refl. Fig. (Despre față, ochi etc. sau despre oameni) A străluci de bucurie, de mulțumire etc.; a se bucura, a se înveseli. – Din fr. illuminer, lat. illuminare. Vezi definitia »
BOLOGNA [bolóña], Giovanni (numit și Giambologna, pe numele adevărat Jean de Boulogne) (1529-1608), sculptor flamand. Precursor al barocului. A lucrat la Florența pentru familia Medici („Fîntîna lui Neptun”, „Mercur luîndu-șu zborul”, „Răpirea unei sabine” în Muzeul Național de Artă al României). Vezi definitia »
BALBUENA (sau VALBUENA), Bernardo de (1568-1627), poet spaniol. Spirit baroc (poemul epic național „Bernard sau victoria de la Roncesvalles”, poemul „Măreția mexicană”). Vezi definitia »
DETENSIONÁ, detensionez, vb. I. Tranz. A elimina sau a reduce tensiunea. [Pr.: -si-o-] – Des1- + tensiona. Vezi definitia »
STORNÁ vb. tr. a rectifica o înregistrare greșit în jurnalul de contabilitate, introducând-o în rubrica ei corectă. (< it. stornare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z