Definita cuvantului albulescu
ALBULESCU, Mircea (n. 1934, București), actor român de teatru și film. Interpret al unor eroi cu caracter puternic (piese: „Danton”, „Generoasa fundație”, „A treia țeapă”; filme: „Cursa”, „Înghițitorul de săbii”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu albulescu
ALEXANDRESCU, Dimitrie (1850-1925, n. Iași), jurist român. Prof. univ. la Iași. Specialist în dreptul civil („Explicațiunea teoretică și practică a Dreptului Civil Român în comparație cu legi vechi și cu principalele legislațiuni străine”). Vezi definitia »
cu sens juridiic:decadere Vezi definitia »
cinéscu pron. nehot. (înv.) fiecare, fiecine. Vezi definitia »
CĂLINESCU, Alexandru (1907-1937, n. Focșani), scriitor român. Lirică de o deosebită sensibilitate maladivă, pusă sub semnul lui Baudelaire și Bacovia („Decenii”, „Mări moarte”) și un roman (în colab. cu Pavel Nedelcu, „Destrămarea”). Vezi definitia »
BUZESCU, Aura (1894-1992, n. Caransebeș), actriță română. Dotată cu mare forță de interiorizare. Roluri de dramă din repertoriul clasic și modern (Ofelia, Julieta, Violaine din „Îngerul a vestit pe Maria” de Claudel, Elisabeta din „Maria Stuart” de Schiller, Doamna din „Vizita bătrînei doamne” de Dürrenmatt). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z