Definita cuvantului aldan
ALDAN 1. Rîu în Iakuția (Federația Rusă); 2.273 km. Izv. din M-ții Stanovoi și se varsă în Lena la Batamaj. Afl. pr.: Amga, Maia. Navigabil pe 1.753 km. 2. Podiș în Siberia Orientală (C.S.I.) Între M-ții Stavoi și rîul cu același nume, alcătuit din roci cristaline cu intruziuni de granite și sienite. Alt. med.: 1.300-1.600 m. Zăcăminte carbonifere, de min. de fier, aur și mică. Expl. forestiere.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu aldan
BOIȘTEÁN, boișteni, s. m. Pește de 8-12 cm cu spinarea și părțile laterale de culoare verde-închis, cu pete și puncte întunecate, alb pe burtă, care trăiește în apele din zona de munte și de coline (Phoxinus phoxinus). [Pr.: bo-iș-] – Boiște + suf. -ean. Vezi definitia »
MAGHREBIÁN, , maghrebieni, -e, adj., s.m. și s.f. Persoană care trăiește sau provine din Maghreb; care este propriu Maghrebului, locuitorilor săi; ceea ce este realizat, are loc sau își are originea în Maghreb. [Sil. -bi-an] (din Maghreb, zonă din Nord-Vestul Africii cuprinzând statele Maroc, Algeria, Tunisia și o parte a Libiei). – Maghreb (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
orozán s.n. (reg.) mortar; tencuială; (adj.) aspru, dur, zgrunțuros. Vezi definitia »
MOLDOVEÁN, -Ă, moldoveni, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Moldovei sau este originară de acolo; moldav. 2. Adj. Care aparține Moldovei sau moldovenilor (1), privitor la Moldova sau la moldoveni, originar din Moldova; moldovenesc, moldav. – Moldova (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
KAMPUCHIÁN, -Ă, kampuchieni, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) din Kampuchia; cambodgian. [Pr.: -ci-] – Kampuchia (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z