Definita cuvantului alessandrescu
ALESSANDRESCU, Alfred (1893-1959, n. București), compozitor, dirijor, pianist și muzicolog român, Compoziții pentru orchestră (schița „Amurg de toamnă”, poemele simfonice „Didona”, „Acteon”), de cameră și vocale, străbătute de lirism delicat, într-o factură impresionantă.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alessandrescu
CARAGIANI-STOINESCU, Elena (1887-1929, n. Tecuci), aviatoare română. Prima româncă brevetată pilot aviator (1914, Franța). A participat ca infirmieră voluntară la primul război mondial. Licențiată în științe juridice (1913, prima femeie avocat din România). A profesat ziaristica în perioada (1917-1929), în Mexic, S.U.A. și unele țări din Africa și Asia. Vezi definitia »
saristócu s.n. art. (reg.) numele unui dans popular care constă dintr-o horă urmată de o sârbă; melodie după care se execută acest dans. Vezi definitia »
BRĂTESCU, Constantin (1882-1945, n. sat Mineri, jud. Tulcea), geograf român. M. coresp. al Acad. (1919), prof. univ. la Cernăuți și București. A susținut concepția geografiei regionale complexe, pe care a dezvoltat-o prin metode proprii („Delta Dunării. Geneza și evoluția sa morfologică și cronologică”, „Oscilațiile de nivel ale apelor și bazinului Mării Negre în Cuaternar”). Vezi definitia »
a cere cât dracu’ pe tată-său expr. (d. comercianți) a practica prețuri exagerat de mari. Vezi definitia »
CU VEDERE SLABA Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z