Definita cuvantului alexander
ALEXANDER [æligzándə], Harold George, conte Alexander de Tunis (1891-1969), mareșal britanic. În timpul celui de al doilea război mondial a organizat retragerea de la Dunkerque (1940). Comandant al forțelor aliate din Orientul Mijlociu (1942-1943), Italia (1943-1944), Mediterana (1944-1945). Guvernator general al Canadei (1946-1952) și ministru al Apărării (1952-1954).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alexander
FOXTERIÉR, foxterieri, s. m. Rasă de câini de casă, rezistenți și iuți, cu urechi scurte, cu picioare drepte, buni vânători de animale mici care trăiesc în vizuini; fox. [Pr.: -ri-er] – Din fr. foxterrier. Vezi definitia »
LIFTIÉR, -Ă s. m. f. cel care manevrează un lift (1) într-o clădire publică; liftboi. (< fr. liftier) Vezi definitia »
FALANGÉR s.m. (Zool.) Specie de marsupial din Australia, care poate plana datorită unei membrane-parașută laterale. [< fr. phalanger]. Vezi definitia »
DIXIELÁNDER s.m. Muzician care practică stilul dixieland. [Pron. -len-. / < americ. dixielander]. Vezi definitia »
GRÉIER, greieri, s. m. Gen de insecte cu corpul scurt și gros, cu antene lungi și cu ochi mari, cu picioarele posterioare adaptate la sărit, care produc un sunet ascuțit și pătrunzător prin frecarea elitrelor (Gryllus); insectă care face parte din acest gen. [Pr.: gre-ier.Var.: gréiere, (reg.) gríer s. m.] – Lat. *grylliolus (< gryllus). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z