Definita cuvantului alicante
ALICANTE 1. Golf larg al M. Mediterane, pe coasta de SE a Pen. Iberice (Spania), între Cabo de la Nao (în N) și Cabo de Palos (în S). 2. Oraș în SE Spaniei (Valencia), port la M. Mediterană în golful cu același nume: 258 mii loc. (1987). Ind. îngrășămintelor chimice, constr. de mașini și textilă. Vinuri, țigarete și uleiuri vegetale. Turism.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alicante
FLORÍNTE, florinți, s. m. Pasăre mică cu ciocul gros și roșiatic, cu penele măslinii și cu bărbia și gușa gălbui; florean, brotăcel (Carduelis chloris chloris).Et. nec. Vezi definitia »
Unitate de măsură a lungimii folosită în Anglia și Statele Unite ale Americii egală cu 2,54 cm, numită INCH Vezi definitia »
GENIALITÁTE s. f. Caracterul sau însușirea unui geniu ori a ceea ce este genial. [Pr.: -ni-a-] – Din fr. génialité. Vezi definitia »
RELIGIOZITÁTE s.f. Sentiment religios profund, evlavie, pietate. ♦ (Fig.) Strictețe, rigurozitate, sfințenie; atenție mare. [Cf. lat. religiositas, it. religiosità, fr. religiosité]. Vezi definitia »
ALCALINITÁTE s. f. Calitate a unei substanțe de a fi alcalină; grad de saturație cu alcaliu a unei soluții. – După fr. alcalinité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z