Definita cuvantului anguilla
ANGUILLA [anghiλa; egl. ænguilə], ins. vulcanică în Antilele Mici, în M. Caraibilor, la E de ins. Puerto Rico; 96 mii km2; 6,7 mii loc. (1988). Centru ad-tiv: The Valley. Bumbac, trestie de zahăr, ananas. Descoperită de Columb în 1493, devine în 1650 posesiune engleză, administrată pînă în 1971 în comun cu ins. St. Kitts / Cristopher și Nevis. Potrivit constituției din 1976, A. este un terit. autonom administrat de Marea Britanie.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu anguilla
SELAGINÉLLA s.f. Plantă criptogamă vasculară din pădurile tropicale, având aspect de mușchi. [< fr. sélaginelle]. Vezi definitia »
GRANULÁ vb. tr. 1. a transforma în granule un material dur sau pulverulent. ◊ a presa nutrețuri combinate în prezența aburului, apei sau a melasei, în vederea obținerii unui produs sub formă de granule. 2. a reuni prin rostogolire sau a aglomera particulele unui minereu pulverulent în bucăți sferoidale sau cilindrice. (< fr. granuler) Vezi definitia »
SABLÁ vb. I. tr. A curăța suprafața pieselor metalice prin proiectare de nisip cu ajutorul aerului comprimat. [< fr. sabler]. Vezi definitia »
RIMELÁ vb. I. tr., refl. A (se) machia, a (se) da cu rimel. [< fr. rimmeller]. Vezi definitia »
EXILÁ vb. tr., refl. a trimite, a pleca în exil, a pedepsi cu trimiterea în exil. (< fr. exiler) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z