Definita cuvantului recul
RECÚL, reculuri, s. n. Mișcare îndărăt a unui corp solid, produsă pe baza unei forțe de reacție, de mișcarea unui alt corp considerat că are sensul de deplasare înainte și care, de obicei, are masă mult mai mică decât primul corp. ♦ Distanța parcursă de un corp solid în timpul mișcării sale înapoi, provocată prin reacție. – Din fr. recul.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu recul
Ansamblul insusirilor psihice care privesc relatiile unei persoane cu semenii sai si valorile dupa care se conduce.Se formeaza pe parcursul vietii ca urmare a integrarii omului intr-un sistem de relatii sociale. Vezi definitia »
RETÍCUL1 s. n. 1. desen, structură de forma unei rețele, a unei plase. 2. ansamblu de linii încrucișate, de scări gradate etc. care intră în construcția unor instrumente optice, servind la vizarea direcțiilor, la efectuarea de măsurători etc. 3. formație anatomică cu aspect de rețea. (< fr. réticule, lat. reticulum) Vezi definitia »
semnul legământului pe care l-a făcut Dumnezeu cănd a spus că nu va mai nimici Pămantul prin potop! sursa=Biblia; Geneza 9:8÷17 Vezi definitia »
Aleanul/ Sinonime peisaj xmp. Las aleanul sa ma fure Vezi definitia »
a-și ține botul / gura expr. a tăcea, a nu mărturisi, a păstra un secret. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z