Definita cuvantului anshan
ANSHAN, oraș în NE Chinei (Liaoning); 1,3 mil. loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Cel mai mare centru de expl. a min. de fier din țară. Termocentrală (220 MW). Mare centru al ind. grele; cel mai mare combinat metalurgic al țării; uzine chimice, de ciment și constr. de mașini.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu anshan
șoicán, șoicáni, s.m. (reg.) 1. (deprec.) persoană care mănâncă și bea mult. 2. persoană voinică și frumoasă. Vezi definitia »
sodomleán, sodomléni, s.m. 1. (înv.) persoană care practică sodomia; sodomist, sodomit. 2. (înv.) persoană care făcea parte din populația orașului biblic Sodoma. Vezi definitia »
TANZANIÁN, -Ă, tanzanieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Tanzaniei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Tanzaniei sau populației ei, privitor la Tanzania sau la populația ei. [Pr.: -ni-an] – Din fr. tanzanien. Vezi definitia »
BRUSTÁN, brustani, s. m. Plantă erbacee din familia compozeelor, cu flori galbene dispuse în capitule la vârful tulpinii și cu miros caracteristic plăcut (Telekia speciosa). – Cf. brusture. Vezi definitia »
EROTOMÁN, -Ă adj., s. m. f. obsedat sexual. (< fr. érotomane) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z