Definita cuvantului neurotrop
NEUROTRÓP, -Ă, neurotropi, -e, adj., s. m. (Microorganism, virus) care se fixează și provoacă modificări în special în sistemul nervos. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neurotrope.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu neurotrop
MICROSCÓP s.n. Aparat optic compus dintr-un sistem dublu de lentile, folosit pentru observarea și cercetarea obiectelor extrem de mici, a microorganismelor etc. [< fr. microscope, germ. Mikroskop, cf. gr. mikros – mic, skopein – a examina]. Vezi definitia »
SIRÓP, siropuri, s. n. Soluție lichidă densă, obținută din zahăr și apă sau din suc de fructe ori de plante, folosită ca băutură răcoritoare (în amestec cu sifon), ca adaos la pregătirea unor dulciuri sau, în farmacie, la prepararea unor medicamente. – Din fr. sirop. Vezi definitia »
PERISCÓP s.n. Instrument optic, format dintr-un tub metalic rigid sau telescopic prevăzut cu lentile și prisme cu reflexie totală, prin care se poate privi peste obstacole sau din submarinele aflate în imersiune. [Pl. -scoape. / < fr. périscope, cf. gr. periskopein < peri – în jur, skopein – a privi, a cerceta]. Vezi definitia »
ciop, ciópuri, s.n. (reg., înv.) trunchi. Vezi definitia »
CRIOSCÓP s. n. criometru. (< fr. cryoscope) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z