Definita cuvantului apollonia
APOLLONIA, numele mai multor orașe antice grecești. Mai importante: 1. Colonie corintiană (sec. 6 î. Hr.) în Illiria (pe terit. Albaniei de astăzi), port la M. Adriatică și însemnat centru al lumii greco-romane. 2. Colonie milesiană (sec. 7 î. Hr.) în Tracia, port. la M. Neagră. Azi Sozopol (Bulgaria).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu apollonia
neonatologia – specialitatea medicala care se ocupa cu studiul nou-nascutului sanatos, cu depistarea , diagnosticarea si tratarea bolilor specifice acestei grupe de varsta, precum si cu ingrijirea si protezarea pentru mentinerea in viata a nou-nascutului prematur. Vezi definitia »
EXPIÁ, expiez, vb. I. Tranz. (Livr.) 1. A ispăși o greșeală, o vină etc. 2. A înceta de a mai trăi, de a mai fi în viață; a sucomba, a deceda, a muri. [Pr.: -pi-a] – Din fr. expier, lat. expiare. Vezi definitia »
palaria otomana Vezi definitia »
TOREFIÁ vb. I. tr. A încălzi la foc direct unele produse (cafea, tutun) pentru a distruge anumite elemente dăunătoare sau pentru a le da o anumită aromă. [Pron. -fi-a, p.i. 3,6 -fiază. / < fr. torrefier]. Vezi definitia »
PREJUDICIÁ vb. I. tr. A cauza prejudicii; a păgubi, a dăuna. [Pron. -ci-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. préjudicier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z