Definita cuvantului argon
ARGÓN (‹ fr. {i}; {s} gr. argos „inactiv”), s. n. Element chimic (Ar; nr. at. 18, m. at. 39,948, p. t. -189 ºC, p. f. -185,7 ºC) din familia gazelor rare. Se găsește în atmosferă în proporție de 0,93 la sută în volume și se întrebuințează la umplerea becurilor electrice și a unor tuburi luminicente pentru reclame, la sudarea cu arc electric. A fost descoperit în 1894 de J.W.S. Rayleigh și W. Ramsay.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu argon
SUPERORTICÓN s. n. tub electronic videocaptor, bazat pe efectul fotoelectric extern, mult mai sensibil decât orticonul și iconoscopul. (< germ. Superorthikon) Vezi definitia »
TERNIÓN s. n. dulap metalic pentru ținerea în compartimente speciale, separate, a biletelor de tren etc. (< germ. Ternion) Vezi definitia »
SUPERORTICÓN s.n. Tub electronic pentru televiziune, mult mai sensibil decât orticonul și iconoscopul. [< germ. Superorthikon]. Vezi definitia »
metru-newton; momentul unei forte Vezi definitia »
CICLOTRÓN s.n. Aparat care servește la accelerarea particulelor elementare folosite în reacții nucleare, în care aceste particule descriu traiectorii eliptice într-un câmp magnetic și un câmp electric alternativ. ♦ accelerator de particule atomice grele, prin imprimarea unei mișcări rapide de rotație. [Pl. -oane. / < fr. cyclotron]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z