Definita cuvantului asclepiadedinbitinia
ASCLEPIADE din Bitinia (124-40 î. Hr.), medic grec. A fundat o școală medicală la Roma și a combătut medicina umorală a lui Hipocrat.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu asclepiadedinbitinia
A PRACTICA CUNILIȚIA a ciufului veverița, a da limbi, a limba, a linge cireașa / chiseaua, a-i lua (cuiva) mustățile la tors, a-i mirosi crinul (unei femei), a paște, a pune botul, a pune botul la savarină, a pupa adânc, a sorbi ceașca, a trage o clanță / limbi. Vezi definitia »
AQUILEIA, localit. în NV Italiei, lîngă Trieste; 3,3 mii loc. (1981). Colonie romană întemeiată în 181 î. Hr. Centru economic și comercial înfloritor, una dintre reședințele împăraților romani, în sec. 3-4. Vezi definitia »
CEFALONIA (KEFALLINIA), ins grecească, la întrarea în G. Paras, cea mai mare dintre ins. ionice; 752 km2; 31,3 mii loc. (1981). Relief calcaros (alt. 1.628 m). In, bumbac, măslini. Viticultură. Parc național. Vezi definitia »
jos pălăria! expr. (admirativ) bravo! Vezi definitia »
A PRACTICA FELAȚIA a avea vocea groasă, a cânta la flautul cu gușă / cu taragot, a fi guraliv(ă), a o lua în gură, a o lua la clarinet / la muie, a lua porcul la trântă, a o lua sus, a pupa înalt, a râde ca muta la înghețată, a sta la etaj, a o suge, a suge nasul la morți, a suge pixu’, a trage o clanță, a trece la ciocofon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z