Definita cuvantului asteroxilon
ASTEROXILÓN ({s} gr. aster „stea” + xilon „lemn”) subst. Criptogamă vasculară din grupul grupul celor mai vechi plante terestre, cu tulpină subterană și aeriană, acoperită cu frunze mici la partea bazală, înmulțirea făcîndu-se prin spori. Este caracteristică Devonianului (Asteroxylon).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu asteroxilon
axión (axioáne), s. n. – Imn din slujba ortodoxă a Sfîntului Ioan Crisostom, care se cîntă atît în timpul slujbelor curente cît și la marile sărbători și comemorări. Gr. ἀξιόν (ἐστιν) „demn (este)”, care constituie începutul imnului. Vezi definitia »
TELEDON, teledoane, s.n. Emisiune de televiziune de lungă durată cu scopul de a colecta fonduri pentru o cauză umanitară. (<prefix TELE + don/atĩe, cf. engl. telethon < TELE + (mara)thon.) Vezi definitia »
bou-vagon, bou-vagoane s. n. (peior.) vagon necompartimentat, incomod, aflat în componența trenurilor personale și a celor care circulă pe distanțe scurte. Vezi definitia »
ONOMASTICÓN s. n. lucrare cuprinzând nume de persoane. (< ngr. onomastikon, fr. onomasticon) Vezi definitia »
TALIÓN s. n. pedeapsă, răzbunare în tratarea vinovatului în același chip în care a procedat și el cu victima. ◊ legea talionului = lege penală la unele popoare din vechime, potrivit căreia vinovatul era tratat în același chip în care a procedat cu victima sa. (< fr. talion) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z