Definita cuvantului astian
ASTIÁN (‹ localit. Asti, Italia), subdiviziune a Pliocenului de facies marin din Europa de Vest, caracterizată prin formațiunile de nisipuri galbene de la Asti care conțin o bogată faună de moluște (Pecten, Fusus, Trochus, Ostrea).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu astian
PORȚELÁN, (2) porțelanuri, s. n. 1. Material ceramic alb și translucid obținut prin arderea la temperaturi înalte a unei paste de cuarț, de caolin și de feldspat împreună cu adaosuri de alți componenți, folosit la fabricarea vaselor industriale sau de laborator, a izolatoarelor electrice, a vaselor de uz casnic sau a unor obiecte decorative. 2. Obiect făcut din porțelan (1). [Var.: (rar) porcelán s. n.] – Din germ. Porzellan. Vezi definitia »
BIPLÁN adj., s. n. (avion) cu două rânduri de aripi suprapuse. (< fr. biplan) Vezi definitia »
DIATERMÁN, -Ă adj., s.n. (Substanță) care lasă să treacă căldura. [< fr. diathermane]. Vezi definitia »
TARLATÁN s. n. (Înv.) Muselină de bumbac, foarte subțire de culoare deschisă. – Fr. tarlatane. Vezi definitia »
VETERÁN, -Ă, veterani, -e, subst. 1. S. m. Ostaș roman liberat după terminarea serviciului militar și care obținea la liberarare o serie de privilegii. 2. S. m. Bărbat (în vârstă) care a participat la unul sau mai multe războaie. 3. S. m. și f. Persoană (în vârstă) care a activat și s-a remarcat vreme îndelungată într-o acțiune (de mare răspundere), într-o instituție etc. – Din fr. vétéran, lat. veteranus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z