Definita cuvantului asturias
ASTURIAS, Miguel Angel (1899-1974). scriitor și diplomat guatemalez. Scrieri inspirate de străvechea civilizație maya („Legendele Guatemalei”). Romane consacrate istoriei și problemelor sociale ale țării sale: „Domnul președinte” (imagine tragică a dictaturii autohtone), „Oameni de porumb”, „Papa verde”. Însemnări despre România; traduceri din proza românească. Premiul Nobel pentru literatură (1967).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu asturias
HETEROCÉRAS s. m. amonit cu cochilie, la început turniculată, apoi dreaptă și terminată cu o cârjă. (< lat. heteroceras) Vezi definitia »
TELECOMPÁS s. f. telebusolă. (< fr. télécompas) Vezi definitia »
mandaras s. (țig.) penis. Vezi definitia »
MADRÁS s.n. Țesătură cu urzeală de mătase și cu bătătură de bumbac. [< fr. madras, cf. Madras – oraș în India]. Vezi definitia »
CAFÁS, cafasuri, s. n. (Înv. și reg.) 1. Încăpere deschisă în catul de sus al unei case sau într-un turn, din care se poate privi nestingherit în afară; foișor. 2. Balcon unde cântă corul într-o biserică. ♦ Balcon din care familia domnitorului asculta slujba religioasă. 3. (Înv.) Grilaj de vergele de lemn care se întretaie ca o leasă. – Din ngr. kafási. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z