Definita cuvantului augusta
AUGUSTA [ɔ:gástə] 1. Oraș în E S.U.A. (Georgia), pe Savannah; 396,4 mii loc. (1988, cu suburbiile). Expl. de caolin. Îngrășăminte chimice. Centru al ind. bumbacului. Stațiune turistică de iarnă. 2. Oraș în NE S.U.A., centru ad-tiv al statului Maine; 55,3 mii loc. (1980, cu suburbiile). Produse farmaceutice. Prelucr. lemnului și a bumbacului. Stațiune estivală.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu augusta
ALINTÁ, alínt, vb. I. 1. Tranz. A dezmierda, a mângâia. 2. Tranz. și refl. A (se) răsfăța, a (se) răzgâia. 3. Refl. (Rar) A se mișca încet și grațios. – Lat. *allentare (< lentus „moale, flexibil”). Vezi definitia »
EVITÁ vb. tr. 1. a ocoli, a se feri de... ◊ a împiedica; a înlătura. 2. (despre o navă la ancoră) a veni cu prova în vânt sau în curent. (< fr. éviter, lat. evitare) Vezi definitia »
(cvasibani)reprezinta active care au caracteristici apropiate de cele ale monedei äu lichiditate mare ,pot fi usor transformate in bani fara o pierdere substantiala )de valoare .De regula, lichiditatea mai scazuta este compensata in mod corespunzator printr-o remunerare .In acelasi sens este astazi utilizata si notiunea de activ financiar. Vezi definitia »
bagheta de care pictorii isi sprijina mana cand vor sa traga contururi precise sau linii drepte.am intalnit acest cuvant intr-o serie de 7 biografii de pictori impresionisti apartinand unui biograf de marca din lumea scriitorilor francezi, pe nume Henri Perruchot, traduse in romaneste de Irina Fortuneanu.(scrierea corecta este cu diacritic pe s, deci sh). Vezi definitia »
BALASTÁ, balastez, vb. I. Tranz. A acoperi cu balast (2) o șosea, un teren etc. – Fr. ballaster. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z