Definita cuvantului azincourt
AZINCOURT [azẽcur], localit. în NV Franței (Nord-Pas-de-Calais), unde, în cursul Războiului de 100 de Ani, armata franceză a fost înfrîntă de cea engleză (oct. 1415).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu azincourt
AVÓRT s.n. Eliminare (naturală sau provocată) a unui făt cu mult înainte de termen. ♦ (Fig.) Eșec. [Pl. -turi. / < avorta, cf. it. aborto, fr. avortement, lat. abortus]. Vezi definitia »
GÍLBERT s.f. (Fiz.) Unitate de măsură a tensiunii magnetice, egală cu tensiunea magnetică produsă pe o porțiune cu lungimea de un centimetru a unei linii de câmp magnetic uniform, a cărui intensitate este de un oersted. [< engl., fr. gilbert, cf. Gilbert – fizician englez]. Vezi definitia »
BOCAPÓRT, bocaporți, s. m. Deschizătură pe punte, prin care se încarcă mărfurile în navă. – Din it. boccaporto. Vezi definitia »
DISCONFÓRT s. n. Lipsă de confort. ♦ Stare neplăcută de nesiguranță, de insatisfacție. – Din engl. discomfort. Vezi definitia »
cuart (-turi), s. n.1. (Înv.) Sfert, a patra parte. – 2. Durata serviciului de gardă în marină. – Var. (1) cvart, (2) cart. It. quarto (sec. XIX). Și în forma cuartă, s. f. (înv., contribuție pe recoltă, sec. XVIII; cvartă muzicală; careu la jocul de cărți), din it. cuarta. Cr. cuartet, s. n., din it. quartetto. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z