Definita cuvantului azuela
AZUELA [asuéla], Mariano (1873-1952), prozator mexican. Romanele sale („Înfrînții”, „Cei din vale”) reconstituie atmosfera tragică a revoluției mexicane și urmările ei.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu azuela
APELÁ, apelez, vb. I. Intranz. 1. A se adresa cuiva cu o rugăminte, cu o cerere. 2. (Înv.) A se adresa unei instanțe judecătorești superioare spre a cere anularea unei sentințe date de o instanță inferioară. – Fr. appeler. Vezi definitia »
PERSIFLÁ vb. I. tr. A lua în bătaie de joc pe cineva, a lua în râs, a lua peste picior. [< fr. persifler]. Vezi definitia »
ACIOLÁ, aciolez, vb. I. Refl. (Rar) A se aciua. – Cf. aciua. Vezi definitia »
DECALÁ, decalez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) distanța în spațiu sau în timp în raport cu ceva, de obicei în raport cu ceva stabilit inițial; a (se) produce un decalaj. ♦ Tranz. A distanța două sau mai multe sisteme tehnice ori organe ale aceluiași sistem tehnic în vederea asigurării condițiilor optime de funcționare. – Din fr. décaler. Vezi definitia »
CARACALLA (Marcus Aurelius Antoninus), împărat roman (211-217 ), fiul lui Septimiu Sever. A instituit un regim autoritar de o cruzime rară. În 212 a acordat tuturor oamenilor liberi din imperiu cetățenia romană („Constituția antoniană”). Asasinat din ordinul lui Macrinius, prefectul pretoriului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z