Definita cuvantului azuga
AZUGA, oraș în jud. Prahova; la poalele M-ților Bucegi, pe valea Prahovei; 6.478 loc. (1991). Ind. mat. de constr. (produse refractare, cherestea, var); fabrici de sticlă, de porțelanuri și faianță, de bere și șampanie, de mezeluri și brînzeturi; țesătorie de lînă. Păstrăvărie. Stațiune climaterică și centru turistic. Întemeiat în 1830. Pînă în 1881 s-a numit întreprahove. Declarat oraș în 1948.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu azuga
obligá (oblíg, obligát), vb. – A sili. Lat. obligare (sec. XIX). – Der. (din fr.) obligativitate, s. f.; obligator(iu), adj.; obligați(un)e, s. f. Vezi definitia »
nebăgá vb. I (înv.; în expr.) a nebăga în seamă (pe cineva sau ceva) = a nu da atenția, a nu lua în considerație, a nu băga în seamă, a desconsidera. Vezi definitia »
CÓNGA s. f. 1. dans modern în coloană, cu ritm sincopat, inspirat din folclorul afro-cubanez, variantă a rumbei; melodia corespunzătoare. 2. tobă înaltă într-o orchestră de jaz, acționată cu degetele și cu palmele. (< sp., fr. conga) Vezi definitia »
AROGÁ vb. refl. a-și atribui cu de la sine putere o calitate, un drept. (< fr. /s'/arroger, lat. arrogare) Vezi definitia »
EPILOGÁ vb. tr. a face comentarii asupra unui fapt, eveniment etc.; a conclude. (< fr. épiloguer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z