Definita cuvantului exegetic
EXEGÉTIC, -Ă, exegetici, -ce, adj. Care explică, interpretează, care ține de exegeză, privitor la exegeză, care se bazează pe exegeză. – Din fr. exégétique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu exegetic
CORIÁMBIC, -Ă adj. (despre versuri) format din coriambi. (< fr. choriambique) Vezi definitia »
NEOROMÁNTIC, -Ă, neoromantici, -ce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adept al neoromantismului. 2. Adj. Care ține de neoromantism, caracteristic, propriu neoromantismului, care se referă la neoromantism. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néo-romantique. Vezi definitia »
AUTOMÁTIC, -Ă, automatici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. (Adesea adverbial) De automat. 2. S. f. Ramură a științei și a tehnicii care se ocupă cu studiul metodelor și al mijloacelor pentru efectuarea proceselor tehnice fără participarea directă a omului. [Pr.: a-u-] – Din fr. automatique. Vezi definitia »
TERMODINÁMIC, -Ă, termodinamici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Parte a fizicii al cărei obiect de studiu îl constituie stările de echilibru ale sistemelor fizice și proprietățile generale ale proceselor care conduc spre astfel de stări, procese în care pot interveni și fenomene termice; studiul relațiilor dintre fenomenele mecanice și cele calorice. 2. Adj. Care aparține termodinamicii (1), privitor la termodinamică, de termodinamică. – Din fr. thermodynamique. Vezi definitia »
TURÍSTIC, -Ă adj. 1. referitor la turism. 2. (despre un loc) care atrage turiști. (< fr. touristique, it. turistico) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z