Definita cuvantului bajocian
BAJOCIÁN (‹ localit. Bajocasses, Franța), etaj mijlociu al Jurasicului (Dogger), caracterizat de zona cu oolite feruginoase albe, gălbui sau brune și din punct de vedere paleontologic prin amoniții Stephanoceras humphresianum și Parkisonia parkinsoni, precum și de belemnitul Megatheutis giganteus.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bajocian
HAVAIÁN, -Ă I. adj. 1. din insulele Hawaii. 2. (despre un tip de erupție vulcanică) caracterizat prin emisiune fără explozie și bombe vulcanice ale unei lave bazaltice fluide. II. s. f. instrument muzical cu coarde, asemănător cu chitara, cu sunetul lin și tărăgănat. (< fr. hawaïenne /II/ hawaïenne) Vezi definitia »
CAFTÁN, caftane, s. n. (Înv.) Manta orientală, albă, lungă și largă, împodobită cu fire de aur sau de mătase, pe care o purtau domnitorii și boierii români. ◊ Expr. A îmbrăca (cu sau în) caftan = a (se) ridica la rangul de domn sau de boier. ♦ Simbol al rangului de boier. – Din tc. kaftan. Vezi definitia »
arcan, arcane, s. n. închisoare Vezi definitia »
TETRACLORMETÁN s. n. (Chim.) Tetraclorură de carbon. – Din fr. tétrachlorméthane, engl. tetrachlormethane. Vezi definitia »
eritreeán (referitor la Eritreea) (-ri-tre-ean) adj. m., s. m., pl. eritreéni (-ri-tre-eni); adj. f., s. f. eritreeánă, pl. eritreéne Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z