Definita cuvantului balena
BALENA (Cetus), constelație din emisfera australă, situată la S de constelația Peștii. Conține prima stea variabilă descoperită, Mira Ceti.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu balena
CESENA, oraș în N Italiei (Emilia-Romagna), la SE de Forli; 90 mii loc. (1988, cu suburbiile). Expl. de sulf Ind. alim. Cetate (sec. 14-15). Episcopie. Bibliotecă (1452). Vezi definitia »
SIFONÁ vb. tr. 1. a transvaza un lichid cu ajutorul unui sifon1 (1). 2. a trece o conductă pe sub un obstacol care are nivelul mai jos decât restul conductei. (< fr. siphonner) Vezi definitia »
ANTIFONÁ vb. tr. a acoperi (caroseria unui autovehicul) cu un strat protector pentru atenuarea zgomotelor. (< anti- + -fon2) Vezi definitia »
BAGREANA, Elisaveta (pseud. Elisavetei Belceva) (1893-1991), poetă bulgară. Lirică îmbinînd într-o formulă originală tradiția cu modernismul („Steaua marinarului”, „Inima omenească”, „Din țărm în țărm”). Traduceri din Eminescu, Arghezi. Vezi definitia »
ÎNSTRUNÁ, înstrún, vb. I. Tranz. 1. A acorda un instrument muzical cu coarde. 2. A strânge un animal de călărie cu chingile sau cu frâul; a struni. ♦ Fig. A reține de la o acțiune; a stăvili, a înfrâna, a struni. [Prez. ind. și: înstrunez] – În + strună. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z