Definita cuvantului balotești
BALOTEȘTI, com. în sectorul Agricol Ilfov, pe Cociovaliștea; 5.491 loc. (1991). Filatură și țesătorie de in și cînepă. Preparate din carne. Atelier pentru confecționat covoare. Fermă și stațiune pentru cercetări avicole. Institut de cercetare pentru nutriția animalelor. Stație de c. f. Biserică (sec. 18).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu balotești
PIROTÍ, pirotesc, vb. IV. Intranz. 1. A fi copleșit de somn; a moțăi, a dormita, a ațipi. 2. A fi abătut și fără vlagă; a tânji, a lâncezi (de boală, de bătrânețe etc.); p. ext. a zăcea, a boli, a gogi. – Et. nec. Vezi definitia »
BRATOVOEȘTI, com. în jud. Dolj; 6.447 loc. (1991). Monumente (sec. 18). Vezi definitia »
CLĂTÍ, clătesc, vb. IV. I. Tranz. A curăța rufe, vase etc., spălându-le ușor cu apă, a limpezi într-o ultimă apă curată; a clătări. ♦ Refl. A se spăla ușor pe mâini, în gură etc. II. (Inv. și pop.) 1. Tranz. A clătina(1). ♦ (Refl.) (Despre apă, valuri) A se pune în mișcare; a se izbi (de un obstacol). 2. Tranz. și refl. A (se) zgudui, a (se) cutremura; a (se) zdruncina. 3. Tranz. și refl. A (se) clătina. (3). ◊ Expr. A nu (se) clăti un fir de păr din capul cuiva = a nu (se) primejdui cu nimic viața cuiva. – Din sl. klatiti. Vezi definitia »
BORLEȘTI, com. în jud. Neamț; 9.842 loc. (1991). Vezi definitia »
forcotí pers. 3 sg. forcotéște, vb. IV (reg.) 1. (despre fierul încins aruncat în apă) a fâsâi, a sfârâi. 2. (depre arici) a forcăi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z