Definita cuvantului barrancabermeja
BARRANCABERMEJA, oraș în NV Columbiei centrale, la V de Bucaramanga, port pe fl. Magdalena; 137,4 mii. loc. (1985). Expl. și rafinărie de petrol. Conducte spre Cartagena, Medellin și Bogotá. Ind. hîrtiei și astfaltului.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu barrancabermeja
DEGAJÁ vb. I. tr. 1. a elibera, a scuti pe cineva de o sarcină, de o îndatorire; a înlătura un obstacol sau ceva care împiedică. 2. a răspândi, a elimina (gaze, vapori, miros etc.), a emana, a exala. 3. (fotbal) a trimite mingea departe de poarta proprie pentru a evita o acțiune periculoasă a adversarului. ◊ (scrimă) a-și desprinde floreta de cea a adversarului. II. refl. (și fig.) a se desprinde, a se elibera. (< fr. dégager) Vezi definitia »
protejá (protejéz, proteját), vb. A ocroti. – Var. protege, protegui. Fr. protéger.Der. protecți(un)e, s. f., din fr. protection; protector (var. proteguitor), adj., din fr. protecteur; protecționism, s. n. (protejare a drepturilor economice indigene); protecționist, adj., din fr. Vezi definitia »
ÎNCURAJÁ vb. I. tr. 1. A da curaj, a îmbărbăta. 2. A sprijini, a stimula. [P.i. 3,6 -jează, ger. -jând. / cf. fr. encourager]. Vezi definitia »
ÎNCURAJÁ vb. tr. 1. a da curaj, a îmbărbăta. 2. a sprijini, a stimula. (< fr. encourager) Vezi definitia »
AMENAJÁ, amenajez, vb. I. Tranz. A pune în ordine, a face să corespundă unui anumit scop; a aranja. – Fr. aménager. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z