Definita cuvantului bart
BART, Jean (pseud. lui Eugeniu P. Botez) (1874-1933, n. Burdujeni-Suceava), prozator român. Frate cu Octav Botez. M. coresp. al Acad. (1922). Ofițer de marină. Nuvele poporaniste („Datorii uitate”) sau romantice („Prințesa Bibița”) și schițe. Un roman („Europolis”) inspirat din viața portului Sulina.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bart
TELETRANSPÓRT s. n. transport cu ajutorul telefericului. (< tele1- + transport) Vezi definitia »
NAVICÉRT s. n. permis de navigație pentru marfă acordat unei nave de comerț dintr-o țară neutră, de reprezentanții diplomatici sau de consulul unui stat beligerant. (< fr., engl. navicert) Vezi definitia »
FART s. n. unsoare pentru schiuri. (< fr. fart) Vezi definitia »
REPÓRT, reporturi, s. n. Trecere a unei sume (reprezentând un total parțial) din josul unei coloane în fruntea coloanei următoare, pentru a fi adunată în continuare; p. ext. sumă, total reportate sau orice sumă rămasă dintr-un calcul anterior. – Din fr. report. Vezi definitia »
NART, narturi, s. n. 1. Sumă de bani fixată în trecut de autorități ca limită maximă a impozitului pe produse, pe vite etc. 2. Preț maximal fixat în trecut de autorități pentru vânzarea anumitor mărfuri de primă necesitate; p. ext. preț al unei mărfi. 3. Normă de muncă pe care țăranii clăcăși erau obligați să o realizeze într-o zi pe moșia boierului. – Din tc. nark. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z