Definita cuvantului baschet
BÁSCHET (BASCHETBAL) (‹ engl., fr.) s. n., s. m. 1. s. n. Joc sportiv inventat de James Naismith (1891). Se dispută între două echipe formate din cîte cinci jucători, în care fiecare component încearcă să introducă mingea în coșul echipei adverse. Partida se desfășoară în două reprize a cîte 20 minute de joc efectiv, pe un teren dreptunghiular, avînd la capete panouri cu coșuri, la înălțimea de c. 3m. 2. s. m. (Mai ales la pl.) Ghete pentru sport care fac parte din echipamentul baschetbalistului.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu baschet
CLOSÉT s. n. instalație sanitară servind la satisfacerea nevoilor fiziologice de evacuare. (< engl., fr. closet) Vezi definitia »
Internet -Comunicatii internet (cu i mic), este un serviciu de comunicatii furnizat de un operator folosind tehnologia (sau protocolul de comunicatii) numit TCP /IP (Protocol Internet). Serviciul se instaleaza peste un circuit dedicat (numit de bucla locala) si permite utilizatorului accesarea (sau navigarea) de pagini world wide web (www), transmiterea si primirea de mesaje de posta electronica (email), video-conferinta, mesagerie audio-video (video-email), descarcarea de informatii sau continut variat existent in Internet (sau Net) ca fisiere text, audio-video, imagini etc. Vezi definitia »
SPALÉT, spalete, s. n. (Înv.) Epolet. – V. epolet. Vezi definitia »
CLOSÉT, closete, s. n. Instalație igienică servind la satisfacerea nevoilor fiziologice de evacuare a urinei și a materiilor fecale; latrină, privată, umblătoare, budă. – Din engl., fr. [water]closet. Cf. germ. Klosett. Vezi definitia »
MINARÉT, minarete, s. n. Turn înalt alipit unei moschei, amenajat în partea superioară cu un foișor sau cu un balcon, de unde preoții musulmani cheamă credincioșii la rugăciune; minarea. [Var.: (rar) minarétă s. f.] – Din fr. minaret, germ. Minarett. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z