Definita cuvantului batalov
BATALOV, Aleksei Vladimirovici (n. 1928), actor și regizor rus de teatru și film. Joc interiorizat, de mare finețe, împletind dramatismul cu ironia („Neamul jurbinilor”, „Zboară cocorii ”, „Doamna cu cățelul”, „Nouă zile dintr-un an”). A regizat filmele „Mantaua”, „Jucătorul” ș.a.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu batalov
HÂLPOV, -Ă, hâlpovi, -e, adj. V. hulpav. Vezi definitia »
BAIKOV, Aleksandr Aleksandrovici (1870-1946), om de știință rus. Prof. univ. la St. Petersburg. A studiat procesele metalurgice, corodarea fierului cu acid clorhidric la temperatură înaltă, dovedind existența austenitei, formarea structurilor aciculare. Contribuții în teoria prizei cimenturilor. Vezi definitia »
Pancov (nu are plural) este numele paparei în zona Brașov. Pancovul se poate prepara cu slănină crestată și friptă, cu ceapă prăjită, cu brânză de oi sau cu telemea de vacă. Vezi definitia »
BUCOV, com. în jud. Prahova; 9.544 loc. (1991). Expl. de argile. Cărămidă și țiglă. Vestigii arheologice la Rotari și Tioca atestînd locuirea aici începînd din epoca neolitică. În ev. med. a fost oraș, reședință de județ. Vezi definitia »
BAJENOV, Vasili Ivanovici (c. 1737-1799), arhitect rus. Construcții realizate în spiritul clasiscismului (Palatul Mihailovsk din St. Petersburg, Casa Pașkov, devenită biblioteca „V.I. Lenin”, proiecte pentru palatul Kremlinului din Moscova). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z