Definita cuvantului băilești
BĂILEȘTI 1. Cîmpia Băileștilor, cîmpie în partea central-sudică a Olteniei, între Jiu și Dunăre, limitată de Platforma Strehaiei (la N), de C. Blahniței (la NV) și străbătută de Desnățui. Alt. descresc de la 200 m (în N) la 15-20 m (în S). Cereale. 2. Oraș în jud. Dolj, în cîmpia cu același nume; 22.915 loc. (1991). Constr. de mașini și utilaje agricole, de aparate electrice; piese turnate din fontă; mat. de constr.; mobilă; produse textile (conf.) și alim. (lactate, panificație, băuturi alcoolice); ateliere de reparații. Fabrică de nutrețuri combinate. Complex zootehnic (bovine, porcine). Atestat documentar în 1536 sub denumirea de Băiulești. Declarat oraș în 1921.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu băilești
PELTI- elem. „scut”, „peltat”, „radical”. (< fr. pelti-, cf. lat. pelta) Vezi definitia »
BALOTEȘTI, com. în sectorul Agricol Ilfov, pe Cociovaliștea; 5.491 loc. (1991). Filatură și țesătorie de in și cînepă. Preparate din carne. Atelier pentru confecționat covoare. Fermă și stațiune pentru cercetări avicole. Institut de cercetare pentru nutriția animalelor. Stație de c. f. Biserică (sec. 18). Vezi definitia »
CĂZĂNEȘTI 1. Com. în jud. Ialomița; 3.390 loc. (1991). Fabrică de nutrețuri combinate. Complex de creștere a porcilor. Numeroși tumuli cu morminte sarmatice (sec. 2-3). Stație de c. f. 2. Com. în jud. Mehedinți; 3.026 loc. (1991). Vezi definitia »
ciuștí! interj. (reg.) cuvânt care imită o mișcare rapidă, bruscă; țuști! Vezi definitia »
BOBICEȘTI, com. în jud. Olt; 3.484 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z