Definita cuvantului abiotic
ABIÓTIC, -Ă, abiotici, -ce, adj. Lipsit de viață, fără viață. [Pr.: -bi-o-]

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu abiotic
VÂRTÉLNIC, -Ă, vârtelnici, -ce, adj. (Rar) Care se învârtește ca o vârtelniță. ♦ (Neobișnuit) Cu vârtejuri, plin de vârtejuri. – Cf. vârtelniță. Vezi definitia »
protétic, protétică, adj. (înv.) care este proiectat, plănuit. Vezi definitia »
PALÚDIC, -Ă, paludici, -ce, adj. Care se referă la paludism, atins de paludism. ♦ (Substantivat) Persoană care suferă de paludism; malaric. – Din fr. paludique. Vezi definitia »
MÍSTIC, -Ă, mistici, -ce, adj., subst. 1. Adj. Care aparține misticismului, care se referă la misticism; care vădește misticism. 2. S. m. și f. Adept al misticismului. 3. Adj. Care are un înțeles ascuns; care rămâne neînțeles; inexplicabil pe cale rațională; secret, tainic. ◊ Testament mistic = testament secret. 4. S. f. Totalitatea orientărilor și practicilor propagate de misticism sau de o doctrină mistică (1); p. ext. misticism. – Din fr. mystique. Vezi definitia »
PIEZOCERÁMIC, -Ă I. adj. referitor la piezoceramică. II. s. f. grup de cristale ceramice piezoelectrice în construcția rezonatoarelor, dozelor de pick-up, traductoarelor de ultrasunete etc. (< fr. piézocéramique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z