Definita cuvantului abstractiza
ABSTRACTIZÁ, abstractizez vb. I. Intranz. A desprinde și a generaliza însușirile esențiale și comune ale unui grup de obiecte sau de fenomene, în vederea formării noțiunilor, a categoriilor logice și a descoperirii legilor generale ale existenței și dezvoltării fenomenelor. – Din abstract.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu abstractiza
DESINCRONIZÁ vb. tr., refl. a face să-și piardă, a-și pierde sincronismul. (< fr. désynchroniser) Vezi definitia »
FORMOLIZÁ vb. I. tr. 1. A dezinfecta cu formol o încăpere sau obiectele contaminate cu microorganisme patogene. 2. A fixa țesuturile animale cu ajutorul formolului sau al vaporilor de formol. [< formol + -iza, după fr. formoler]. Vezi definitia »
FAVORIZÁ, favorizez, vb. I. Tranz. 1. A fi favorabil, prielnic, a înlesni ivirea unui eveniment, desfășurarea sau realizarea unei acțiuni etc., a avantaja. 2. A acorda cuiva un avantaj cu preferință față de alții; a acorda favoruri în mod abuziv și nemeritat. – Din fr. favoriser. Vezi definitia »
PAVOAZÁ vb. tr. 1. a împodobi de sărbătoare (o sală, o clădire) cu stegulețe, draperii. 2. (mar.) a arbora un pavoaz. (< fr. pavoiser) Vezi definitia »
PERIODIZÁ vb. I. tr. A împărți pe perioade o disciplină cu caracter istoric. [Cf. germ. periodisieren]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z