Definita cuvantului bărăgan
BĂRĂGAN, subunitate estică a Cîmpiei Române, cuprinsă între văile, Mostiștei, Dunării, Buzăului și reg. subcarpatică; acoperită de loess și presărată cu crovuri, dune și lacuri sărate. Caracteristica principală este dată de interfluviile largi, de mare netezime, cu scurgere semiendoreică și ape subterane adînci. Climat de stepă și soluri cernoziomice, propice culturilor cerealiere, de floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, tutun etc., unele pe terenuri irigate. Considerat grînarul țării.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bărăgan
ARCÁN1, arcane, s. n. 1. Laț pentru prinderea sau priponirea animalelor, în special a vitelor. ◊ Expr. A prinde cu arcanul = (în trecut) a prinde (cu ajutorul arcanului) și a lua cu forța în armată; a arcăni; p. gener. a aduce, a lua cu forța. 2. (Art.) Dans popular românesc, asemănător cu sârba; melodie după care se execută acest dans. – Din tăt., ucr. arkan. Vezi definitia »
lighean de dimensiune medie si cu o adancime mai mare Vezi definitia »
TRIMARÁN, trimarane, s. n. Ambarcațiune cu trei corpuri legate între ele printr-o punte. – Din engl. trimaran. Vezi definitia »
GRĂSCEÁN, -Ă, grăsceni, -e, adj. Grăsuț. – Din grăsuț + suf. -ean. Vezi definitia »
stolohán (-ni), s. m. – (Maram.) Cocoloș, bulgăre. Origine expresivă, cf. bolovan.Der. stolohăni, vb. (a face ghemotoc, a face cocoloașe); storogăni (var. storoni), vb. (Mold., a ciomăgi, a altoi). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z