Definita cuvantului aclimatiza
ACLIMATIZÁ, aclimatizez, vb. I. Tranz. A adapta, a acomoda o plantă sau un animal la un climat sau la un mediu nou. ◊ Refl. Bumbacul s-a aclimatizat în țara noastră.Refl. Fig. (Despre oameni) A se deprinde cu condiții noi de viață. – După germ. akklimatisieren.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu aclimatiza
DENATURALIZÁ vb. I. tr. A ridica naturalizarea (cuiva), a priva (pe cineva) de drepturile câstigate prin naturalizare. [< fr. dénaturaliser]. Vezi definitia »
OZONIZÁ vb. I. tr. 1. A steriliza apa cu ajutorul ozonului. 2. A produce ozon (mai ales într-o încăpere) pentru a mări cantitatea de oxigen; a ozona, a ozonifica. [Cf. fr. ozoniser, it. ozonizzare]. Vezi definitia »
GALVANIZÁ vb. I. tr. 1. A acoperi cu un strat de zinc o piesă metalică (în special de oțel) pentru a rezista mai bine la coroziune. 2. A excita în mod artificial un țesut sau un organ cu ajutorul curentului galvanic în scopuri terapeutice sau experimentale. ♦ (Fig.) A însufleți. [< fr. galvaniser, cf. it. galvanizzare]. Vezi definitia »
MOTORIZÁ, motorizez, vb. I. Tranz. A înzestra cu motor, cu tracțiune mecanică; a înlocui tracțiunea animală prin tracțiune mecanică. – Din fr. motoriser. Vezi definitia »
EXORCIZÁ, exorcizez, vb. I. Tranz. A pronunța cuvinte magice, a oficia o slujbă pentru a goni diavolul. – Din fr. exorciser, lat. exorcisare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z