Definita cuvantului acordeon
ACORDEÓN, acordeoane, s. n. Instrument muzical portativ cu foale și cu unul sau mai multe rânduri de clape. [Pr.: -de-on] – Fr. accordéon.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu acordeon
CRUTON s.n. Felie de pâine, fără coajă, rotundă sau pătrată, prăjită în unt, garnisită divers, servită ca gustare caldă, iar simplă, folosită ca suport pentru diverse preparate de carne (medalion, turnedou); (la plural) mici cuburi de pâine prăjite la grătar, în unt sau ulei, folosite drept garnitură pentru supe, salate, omlete etc. Vezi definitia »
BAYAMON, oraș în N ins. Puerto Rico (S.U.A.), la S de San Juan; 202,5 mii loc. (1984). Ind. sticlei și hîrtiei. Rafinărie de petrol. Centru al unei zone agricole (cafea, fructe, tutun, trestie de zahăr). Primul oraș al ins. colonizat de spanioli. Vezi definitia »
TERMOFÓN s.n. Instrument termoacustic, folosit fie ca emițător de sunete, fie pentru măsurarea presiunii acustice. [< fr. thermophone]. Vezi definitia »
VIZÓN s.m. Animal sălbatic originar din America de Nord, asemănător cu vidra, care are o blană foarte prețioasă; blana acestui animal; haină de blană de acest fel. [< fr. vison, cf. it. visone]. Vezi definitia »
CORNIȘÓN s.m. Varietate de castraveți care se folosesc mai ales pentru conservare în oțet. [< fr. cornichon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z