Definita cuvantului aclimatizat
ACLIMATIZÁT, -Ă, aclimatizați, -te, adj. Care este adaptat la un mediu nou. – V. aclimatiza.

Sursa: DEX '96
Cuvinte ce rimeaza cu aclimatizat
AUTOBLINDÁT, autoblindate, s. n. (Mil.) Vehicul pe roți sau pe șenile cu armament ușor, destinat misiunilor de cercetare, de siguranță și de legătură. – Din auto2 + blindat. Vezi definitia »
înfierát, înfierátă, adj. (pop., în sintagma) cale înfierată = cale ferată. Vezi definitia »
DEPUTÁT, -Ă, deputați, -te, s. m. și f. 1. Persoană aleasă pentru a face parte, pe o anumită perioadă, dintr-un organ reprezentativ al statului. 2. (Înv.) Persoană aleasă și trimisă într-o misiune importantă; delegat, sol. – Din fr. député, it. deputato. Vezi definitia »
LECTORÁT s. n. 1. funcția de lector1 (1). 2. catedră universitară a unei țări în altă țară, în cadrul căreia profesori ai celei dintâi predau studenților din țara gazdă, o anume materie de învățământ. 3. grup de profesori din învățământul superior care predau o disciplină la o altă facultate decât aceea de care aparțin. (< germ. Lektorat) Vezi definitia »
BLESTEMÁT, -Ă, blestemați, -te, adj. 1. Lovit, ajuns de blestem. ♦ Rău, neprielnic, dușmănos. 2. (Adesea substantivat) Cu purtări rele; depravat, rău, ticălos. – V. blestema. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z