Definita cuvantului actualitate
ACTUALITÁTE, actualități, s. f. Faptul de a fi actual. ♢ Loc. adj. De actualitate = care se petrece sau interesează în clipa de față, care corespunde momentului prezent. ♦ Ceea ce este actual; eveniment, întâmplare curentă, plină de interes. [Pr.: -tu-a-] – Fr. actualité.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu actualitate
TENEBROZITÁTE s. f. întunecime; tenebritate. (< it. tenebrosità) Vezi definitia »
OPORTUNITÁTE s. f. 1. caracterul a ceea ce este oportun. ◊ ocazie fericită, prilej favorabil. 2. oportunism. (< fr. opportunité, lat. oportunitas) Vezi definitia »
CETĂȚENÉȘTE adv. În felul cetățenilor, ca cetățenii. – Cetățean + suf. -ește. Vezi definitia »
MOBILITÁTE, mobilități, s. f. 1. Capacitatea de a fi mobil (1), de a se mișca, de a-și schimba locul sau poziția; proprietatea de a fi mișcat, deplasat. ♦ Ușurință în mișcări; vioiciune, degajare, naturalețe (a mișcărilor). ♦ Capacitate a feței de a-și schimba ușor expresia, de a exterioriza stările sufletești. ♦ Instabilitate, nestatornicie. 2. Capacitate de a se schimba, de a se transforma. – Din fr. mobilité, lat. mobilitas, -atis. Vezi definitia »
CARITÁTE s. f. Atitudine miloasă, plină de generozitate față de cineva; filantropie. ◊ Soră de caritate = soră de ocrotire; infirmieră. – Din fr. charité, lat. caritas, -atis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z