Definita cuvantului amarantacee
AMARANTACÉE, amarantacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee cu frunze întregi, alterne sau opuse, cu flori unisexuate sau hermafrodite, grupate în inflorescențe; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. amarantacées.

Sursa: DEX '96
Cuvinte ce rimeaza cu amarantacee
LEMNACÉE s. f. pl. familie de plante angiosperme monocotiledonateacvatice, plutitoare: lintița. (< fr. lemnacées) Vezi definitia »
SAPOTACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate gamopetale, tropicale, din care se obțin balata și gutaperca. (< fr. sapotacées) Vezi definitia »
SEBORÉE s. f. boală de piele manifestată prin secreție excesivă de sebum, care apare frecvent la pubertate. (< fr. séborrhée) Vezi definitia »
TRANȘÉE s. f. 1. șanț îngust și lung care protejează în război pe luptători de focul inamic. 2. excavație, săpătură în pământ executată pentru lucrări tehnice. (< fr. tranchée) Vezi definitia »
PANATENÉE s.f.pl. (Ant.) Serbări care se celebrau la Atena în cinstea zeiței Pallas Atena, protectoarea cetății, cu care prilej aveau loc întreceri la alergări, lupte, aruncarea discului, curse de care, precum și întreceri între poeți, cântăreți și muzicanți. [Pl. -ne-e. / < fr. panathénées, cf. gr. panathenaia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z