Definita cuvantului ambliopode
AMBLIOPÓDE subst. pl. Mamifere erbivore fosile, cu picioarele terminate cu cinci degete scurte, având copite la vârf. [Pr.: -bli-o-] – Din fr. amblyopodes.

Sursa: DEX '84
Cuvinte ce rimeaza cu ambliopode
De origine ebraică; oh salva (salvează-ne)!; Osana (care este, hoshia-na), un semn de exclamare din adoration: – osana. Vezi definitia »
PANTOPÓDE s. n. pl. clasă de artropode marine cu corp mic și cu 8-12 perechi de picioare foarte lungi. (< fr. pantopodes) Vezi definitia »
De a produce o infractiune cu intentie si se genereaza in ceva mult mai grav (nedorit). Exp. Lovirea unei persoane fara a avea intentia de a o ucide, dar totusi se intimpla lucrul acela din diferite motive. Vezi definitia »
SCLEREÍDE s.f.pl. (Biol.) Celule moarte, îngroșate și lignificate care formează țesutul dur al cojilor de nucă, al sâmburilor de piersici etc. [Pron. -re-i-, sg. sclereidă. / < germ. Sklereide, cf. gr. skleros – tare, eidos – aspect]. Vezi definitia »
CONDESCÍNDE vb. intr. a consimți de complezență; a ceda, a cădea de acord în mod superficial; a catadicsi. (< fr. condescendre, lat. condescendere) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z