Definita cuvantului amhara
AMHÁRA s. m. Populație majoritară a Etiopiei, din familia de limbi hamito-semitice și de religie creștină. – Din Amhara (n. pr.).

Sursa: DEX '96
Cuvinte ce rimeaza cu amhara
SATURÁ vb. tr. 1. a aduce un sistem fizico-chimic în stare de saturație. 2. a face să ajungă la saturație. (< fr. saturer, lat. saturare) Vezi definitia »
ÚLTRA2 adj. inv. (Fam.) 1. Care se referă la grupuri (politice etc.), ideologii sau persoane aparținând extremei dreapte. 2. Care se referă la grupuri, ideologii sau persoane care se manifestă prin opinii sau acțiuni extremiste. [DRAE; în DOOM 2] Vezi definitia »
ANGARÁ, angarale, s. f. Sarcină sau greutate materială, necaz, belea; (înv.) bir, corvadă. [Var.: angăríe s. f.] – Ngr. angaria. Vezi definitia »
ÎNCONJURÁ, încónjur, vb. I. Tranz. 1. A face ocolul unui lucru; al unui loc. ♦ A fi așezat, a sta de jur împrejurul (unei ființe sau al unui lucru); a încercui. ♦ A încercui cu forțe armate; a împresura, a asedia. ♦ Refl. A aduna în jurul său, a trăi în societate în tovărășia cuiva. 2. A împrejmui cu gard. ♦ A cuprinde într-un cerc, a trasa o linie împrejur, a încercui. 3. A merge spre o țintă pe un traseu ocolit. [Prez. ind. și; înconjór.Var.: încunjurá vb. I] – În + conjura (înv. „a înconjura” < lat.). Vezi definitia »
POPISTRÁ, popistrez, vb. I. Tranz. (Reg.) A stropi; p. ext. a împestrița. [Var.: popistrí vb. IV] – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z