Definita cuvantului belllancaster
BELL-LANCASTER, [bel-læŋcəstə], metodă de învățămînt mutual întemeiată în Anglia de pastorul scoțian Andrew Bell (1753-1832) și de profesorul Joseph Lancaster (1778-1838) pentru școli elementare cu elevi mulți și profesori puțini. Se mai numește sistem lancasterian sau monitorial, deoarece elevii erau împărțiți în grupe conduse de un monitor. În Țările Române a fost aplicat sub denumirea de „împrumutată învățătură” sau „metod alilodidactic”.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu belllancaster
MAGAZIONÉR s.m. v. magaziner. Vezi definitia »
CACAOTIÉR s. m. arbore de cacao. (< fr. cacaotier) Vezi definitia »
ienicér (ianicér), ienicéri (ianicéri), s.m. (înv.) 1. soldat turc pedestru din garda Sultanului (recrutat la început din prizonierii de război, dintre copiii turciți ai populațiilor creștine). 2. (fig.) tâlhar, bandit. Vezi definitia »
ARMURIÉR s. m. cel care fabrică, repară sau vinde arme (de foc). ◊ (maistru militar) specialist în verificarea și repararea armamentului. (< fr. armurier) Vezi definitia »
BUSTIÉR s.n. Gen de corsaj foarte decoltat, fără bretele, care nu acoperă decât bustul, îmbrăcând bine pieptul. [Pron. -ti-er. / < fr. bustier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z