Definita cuvantului aftoasă
AFTOÁSĂ, aftoase, adj. f. (În expr.) Febră aftoasă = boală contagioasă specifică vitelor cornute, care se manifestă printr-o erupție la gură și la picioare și e transmisibilă și omului. – După fr. aphteuse.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu aftoasă
OFÉNSĂ, ofense, s. f. Cuvânt, comportare, faptă jignitoare; insultă, jignire; injurie. – Din fr. offense. Vezi definitia »
TRAMBULÍNĂ, trambuline, s. f. 1. (La natație) Dispozitiv alcătuit dintr-un postament pe care este fixată la un capăt o scândură orizontală foarte flexibilă, de pe care se sare în apă. 2. (La schi) Construcție în plan înclinat terminată cu o platformă elastică, de pe care sportivii își iau elanul spre a zbura cât mai departe. – După germ. Trampoline. Vezi definitia »
guleámătă adj. invar. – Enorm. Bg. golem „mare, considerabil”, cu art. f. din bg. (Graur, Rom., LIII, 384). Se folosește numai în sens ironic. Vezi definitia »
a avea un glonț pe țeavă expr. (-er.d. bărbați) a fi excitat Vezi definitia »
GRANÚLĂ s. f. 1. grăuncior care intră în compunerea unui corp solid eterogen. 2. pilulă din substanțe medicamentoase în cantități mici. 3. ĕ solare = mici pete luminoase pe fotosfera Soarelui. (< fr. granule) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z