Definita cuvantului bengurion
BEN GURION, David (1885-1973), om politic israelian. Unul dintre întemeietorii statului Israel. Șef al guvernului (1948-1953, 1955-1963); a fost timp îndelungat lider al partidului Mapai.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bengurion
ȘALAZIÓN s.n. (Med.) Tumoretă dură și nedureroasă a albului ochiului; urcior; șalazie. [Pron. -zi-on. / < fr. chalazion]. Vezi definitia »
ANASÓN s. m. Plantă erbacee aromatică cu flori mici și albe, cultivată pentru uleiul eteric și substanțele grase care se extrag din fructe cu diverse întrebuințări în industria alimentară și cea farmaceutică (Pimpinella anisum). ♦ Băutură alcoolică preparată din fructele acestei plante. [Var.: anisón s. m.] – Din tc. anason. Vezi definitia »
PITÓN2, pitoni, s. m. (La pl.) Gen de șerpi mari, neveninoși, care trăiesc în regiunile tropicale, hrănindu-se mai ales cu mamifere mici (Python); (și la sg.) animal din acest gen. – Din fr. python. Vezi definitia »
PILÓN, piloni, s. m. 1. (Adesea fig.) Stâlp puternic care susține o construcție sau o parte a unei construcții. ♦ Element decorativ în formă de stâlp prismatic, așezat la capătul unui pod (de o parte și de alta), la intrarea într-o expoziție etc. 2. Construcție masivă la monumente sau la temple, de o parte și de alta a intrării. 3. Suport de metal, de beton armat sau de lemn care servește la susținerea conductelor și izolatoarelor liniilor electrice aeriene, a antenelor electromagnetice etc. – Din fr. pylône. Vezi definitia »
TECNETRÓN s. n. tranzistor de construcție specială, amplificator de tensiune la frecvențe foarte înalte. (< fr. tecnhnetron) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z