Definita cuvantului berckley
BERCKLEY [bə:kli] Busby (1895-1976), coregraf și regizor american. Music’hal-uri pe Broadway în anii ’20 („Yankeul din Connecticut”, „Curcubeul”). Filme de divertisment, caracterizate prin extravaganță și desfășurare muzical-coregrafică („Strada 42”, „Parada aurului”, „America Melody”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu berckley
CAMAGÜEY, oraș în E Cubei; 275 mii loc. (1988, cu suburbiile). Nod de comunicații. Ind. alim. (zahăr și rom). Universitate. Fundat în 1515. Vezi definitia »
BENFEY [bénfai], Theodor (1809-1881), orientalist și filolog german. A tradus „Panciatantra” și a lansat teoria originii indiene a tuturor povestirilor și basmelor, care ar fi migrat apoi spre apus, în Europa. Vezi definitia »
ROBEY1. Denumire a unui magazin virtual (online) din România care funcționează pe internet. 2. Este frecvent asociat cu numele producătorului de soft Avelier al cărui produs Avelier Start Shop este găzduit în cadrul acestui magazin virtual. Vezi definitia »
BEARDSLEY [bíədzli], Aubrey Vincent (1872-1898), desenator și ilustrator englez. Opera sa, încadrată în modern style, din care se desprinde o atmosferă artificială, se caracterizează printr-un desen sinuos, ornamentat și elegant. Vezi definitia »
CHEVALLEY [șəvalé], Claude (1909-1984), matematician francez. Profesor la Facultatea de Științe din Paris. Membru fondator al grupului Bourbaki. Lucrări de teoria numerelor, teoria grupurilor Lie și de geometrie algebrică. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z