Definita cuvantului maia
máia (etnic) s. m. inv.; s. f., g.-d. art. maiei, pl. -; adj. inv.

Sursa: DMLR
Cuvinte ce rimeaza cu maia
AUTOCALOMNIÁ vb. I. refl. A-și calomnia propria persoană. [< auto1- + calomnia]. Vezi definitia »
aleluia! interj. 1. gata!, s-a terminat! 2. asta-i tot! Vezi definitia »
APROPIÁ, aprópii, vb. I. I. Refl. A se deplasa în spațiu (tot) mai aproape de ceva sau de cineva. ◊ Expr. A nu te putea apropia de cineva = a nu reuși să vorbești sau să te înțelegi cu cineva. A nu te putea apropia de ceva = a nu putea să obții, să cumperi ceva (din cauza scumpetei). ♦ Tranz. A duce, a aduce, a așeza mai aproape de ceva sau de cineva. II. Refl. A fi, a se afla aproape de un anumit interval de timp, de un moment anumit etc. Se apropie noaptea. ♦ A ajunge aproape de o anumită vârstă. III. Fig. 1. Refl. A avea însușiri sau trăsături asemănătoare, comune. 2. Tranz. și refl. A-și face prieten pe cineva sau a se împrieteni cu cineva. [Pr.: -pi-a] – Lat. appropiare. Vezi definitia »
CALEDONIA, nume dat inițial de romani părții din Marea Britanie, situată la N de zidul construit de împăratul Hadrian; limitat apoi numai la Scoția. Vezi definitia »
RAIÁ, raiale, s. f. 1. Teritoriu ocupat și administrat direct de autoritățile militare turcești. 2. Nume dat de către turci locuitorilor din Moldova și Țara Românească, datori să le plătească tribut. [Pr.: -ra-ia] – Din tc. rāyā. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z