Definita cuvantului bernina
BERNINA, grup muntos cristalin în Alpii Retici, la granița Elveției cu Italia. Alt. max.: 4.049 m. Acoperit cu zăpezi veșnice și ghețari. Prin pasul B., la 2.323 m alt. trece c. f. electrică Merano-St. Moritz.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bernina
VÍNA s. f. instrument muzical indian dintr-un baston de bambus cu 4 (7) coarde metalice întinse pe scăunașe înalte, cu un sunet dulce obținut prin ciupire. (< fr. vina) Vezi definitia »
FRICȚIONÁ, fricționez, vb. I. Tranz. A face cuiva o fricțiune, a freca. [Pr.: -ți-o-.Var.: frecționá vb. I] – Din fr. frictionner. Vezi definitia »
ACȚIONÁ vb. I. intr. a întreprinde o acțiune. ◊ a se comporta într-o anumită împrejurare. II. tr. 1. a pune în mișcare un sistem, utilaje etc. 2. a ~ în justiție = a da (pe cineva) în judecată. (< fr. actionner) Vezi definitia »
SUBMINÁ, subminez, vb. I. Tranz. A ataca, a lovi (indirect, pe ascuns) pentru a slăbi, a compromite, a zădărnici sau a nimici o acțiune, o realizare (a unui adversar). – Sub1- + mina. Vezi definitia »
SATINÁ vb. I. tr. A da luciu unei țesături sau unei foi de hârtie prin presare la calandru. [< fr. satiner]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z